Militairen oefenen nucleaire dreiging in Vlissingen (video)

Militairen oefenen nucleaire dreiging in Vlissingen (video)
Militairen oefenen nucleaire dreiging in Vlissingen (video) © Omroep Zeeland
nucleaire-dreiging-ZNO170419BO

Beschermende kleding

VLISSINGEN - Er wordt geoefend bij het oude PSD-terrein, rondom de marinekazerne en in het havengebied in Vlissingen-Oost zijn militairen in de weer. Tijdens de oefening rijden er militaire voertuigen door Zeeland en lopen er soldaten rond. Die militairen dragen beschermende kleding om de oefening zo echt mogelijk te laten lijken. De oefening is met name bedoeld voor dat deel van defensie dat zich bezighoudt met CBRN-wapens. CBRN staat voor Chemisch Biologisch Radiologisch Nucleair.

Verkenningsvoertuigen

Mensen die de komende dagen in de omgeving van de oefening zijn, kunnen volgens compagnies commandant Eelco Touw merken dat er een oefening plaatsvindt. "Er rijden verkenningsvoertuigen kriskras door het gebied, om metingen te verrichten."  Op het moment dat er afwijkende waardes gemeten worden, gaan de militairen aan de slag. "Dan gaat de beschermende kleding aan en wordt de boel onderzocht", aldus Touw.

— Anoek de Gardeijn (@AnoekDG)
">
Goed decor
Zeeland is de laatste tijd populair als oefenterrein, vorige maand was er al een grote oefening van het Korps Mariniers in en om Vlissingen. Morgen start er een oefening in en om Terneuzen waar 70 Nederlandse en 30 Belgische militairen bij betrokken zijn. Het gaat om een andere compagnie, de oefening staat los van die in Vlissingen. 
© Omroep Zeeland