Drama Dishoek: Man had een huisverbod (video)

© Omroep Zeeland
MIDDELBURG - Incidenten
Door de verschillende meldingen van huiselijk geweld zijn afgelopen twee jaar verschillende hulpverleningsinstanties over de vloer geweest bij het gezin met vijf kinderen. In een gezamenlijke verklaring laten de politie, het Openbaar Ministerie en de gemeente Middelburg weten dat de aangeboden hulp niet altijd werd aangepakt. Het Middelburgse echtpaar besloot zelf steeds om toch samen verder te gaan. 
Burgemeester Harald Bergmann over het gezin en de huisverboden voor de man: 
bergmaan
Huiselijk geweld
In 2016 werd de man voor het eerst aangehouden en hem door de burgemeester een huisverbod opgelegd. Na een periode van tien dagen werd besloten dit verbod niet te verlengen, omdat het echtpaar weer samen verder wilde. Volgens de vrouw ging het allemaal weer goed.

Opnieuw in de fout

Eind 2016 deed de vrouw opnieuw aangifte van mishandeling. De man werd aangehouden en hij kreeg voor de tweede keer een huisverbod opgelegd. Ook zat hij tot half februari vast in de gevangenis. Begin april werd de man door de rechter veroordeeld voor die mishandeling. Hij kreeg een tweede huisverbod en werd onder toezicht van Reclassering gesteld.
Lees ook: Aanhouding na mishandeling en bedreiging 

Vuurwapens
In augustus 2016 kreeg de politie informatie dat in de woning een vuurwapen zou zijn. De woning werd vervolgens doorzocht, maar er werden toen geen wapens gevonden. Afgelopen donderdag is de woning opnieuw doorzocht, toen troffen agenten een neppistool aan, dat niet of nauwelijks van echt te onderscheiden was. Dichtbij de plek waar de lichamen in Dishoek lagen werd donderdag al een vuurwapen gevonden.

© Omroep Zeeland / HV Zeeland

Dishoek

De politie ontdekte de twee lichamen donderdag rond 09.30 uur in het bos bij Dishoek na een melding van een wandelaar over een geparkeerde auto in het bos