Verhaeghe en Engels winnen Marathon ZeeVla, Harmes valt uit (video)

Verslag Marathon2
HULST - Krampen
De afgelopen acht edities was er bij de mannen altijd een Zeeuwse winnaar in de Marathon van Zeeuws-Vlaanderen en lange tijd leek het er op dat Erwin Harmes de wedstrijd voor de derde keer op rij kon gaan winnen. Zoals wel vaker ging Harmes snel van start en hij nam een voorsprong van enkele minuten op de concurrentie. Toch ging het dus nog mis. Door hevige krampen moest de Zeeuwse troef voor de overwinning de strijd na zo'n 35 kilometer staken.
Vlak
Verhaeghe (40) profiteerde en zag de achterstand van meer dan twee minuten die hij had verdwijnen als sneeuw voor de zon. De in Frankrijk woonachtige Belg liep een vlakke wedstrijd en had na het uitvallen van Harmes geen concurrenten meer. Bij de finish was zijn voorsprong op de Belg Michel de Cooman bijna negen minuten. De uit 's Gravenpolder afkomstige Jorim Scheele maakte het podium compleet in een tijd van 2:40.58'.
Pleijte en Suurmond
Twee andere Zeeuwen vielen net buiten het podium. Tim Pleijte en Marcel Suurmond, beiden uit Vlissingen, eindigen als vierde en vijfde. Beiden noteerden een tijd van 2:42.25'.
Engels-Wisse
Bij de dames was er voor het eerst sinds 2013 (Ingrid IJsebaert) weer een Zeeuwse zege. Anjolie Engels-Wisse uit Middelburg was oppermachtig en won voor het eerst de Marathon van Zeeuws-Vlaanderen.
Michel Verhaeghe winnaar marathon Zeeuws-Vlaanderen
Michel Verhaeghe winnaar marathon Zeeuws-Vlaanderen © Omroep Zeeland
Verhaeghe wint marathon ZeeVla
Parcoursrecord
Engels boekte haar zege op indrukwekkende wijze. Ze bleef maar net boven de drie uur (3:00.47') en liep daarmee niet alleen een nieuw persoonlijk record, maar ze verbeterde ook het parcoursrecord. Engels besloot pas twee weken geleden om mee te doen aan de Marathon Zeeuws-Vlaanderen en die beslissing pakte dus goed uit.
Enorme verschillen
In de dameswedstrijd waren de verschillen enorm. Engels was bijna tien minuten sneller dan de Belgische Sofie Claus, die op haar beurt weer ruim negen minuten eerder over de streep dan Rianne Kremers uit Gorinchem. 
Anjolie Engels wint de Marathon Zeeuws-Vlaanderen in een nieuw parcoursrecord
Anjolie Engels wint de Marathon Zeeuws-Vlaanderen in een nieuw parcoursrecord © Omroep Zeeland
Engels wint marathon zeevla