'Nee, u kunt echt niet meer met de auto over' (video)

'Nee, u kunt echt niet meer met de auto over' (video)
'Nee, u kunt echt niet meer met de auto over' (video) © oz
Tentoonstelling PSD

Nog altijd

BRESKENS - Alleen in de veerhaven van Breskens staat het voormalige PSD-gebouw nog overeind. Petra Selis heeft er een theehuis en organiseert workshops in de oude wachtruimte. Omdat de veerboot nog altijd hét onderwerp van gesprek is in haar theehuis zocht ze de samenwerking met het Visserijmuseum in Breskens en zo kwam de tijdelijke tentoonstelling tot stand. 

Oude roltrap

De tentoonstelling bevat vooral veel foto's en krantenartikelen. Daarnaast is er oude kleding van de PSD'ers te zien en bezoekers kunnen ook de oude roltrap beklimmen, die inmiddels niet meer functioneert.
© oz

De laatste boot

In de veerhaven van Breskens ligt tijdelijk de Zuidvliet, een 103-jarige voormalige PSD-boot. De Zuidvliet was de eerste gemotoriseerde boot op de Westerschelde en is de enige nog aanwezige PSD-boot in Zeeland, hij ligt normaal gesproken in Zierikzee.

Met de auto

Dat de PSD inmiddels geschiedenis is, is voor sommige mensen nog altijd moeilijk te accepteren. Petra Selis vertelt dat er bij haar theehuis, 14 jaar na dato, nog dagelijks reizigers verschijnen die verwachten met de auto over te kunnen: "Ja, echt iedere dag. En dan vertel ik dat het toch echt al even geleden is en ze terug moeten rijden naar Terneuzen." 

Tot maandag

Het bezichtigen van de tentoonstelling kan gecombineerd worden met een bezoek aan het Visserijmuseum in Breskens, gasten worden met golfwagentjes vervoerd tussen de twee locaties. De tentoonstelling duurt tot en met maandag, Tweede Paasdag.