Oemoemenoe verliest opnieuw in de Kampioenspoule

Oemoemenoe voor de wedstrijd tegen 't Gooi
Oemoemenoe voor de wedstrijd tegen 't Gooi © Mirjam Wasterval
MIDDELBURG - Foto: Mirjam Wasterval
't Gooi duidelijk sterker
Oemoemenoe, dat door blessures gehavend was, kwam al vroeg op een 0-7 achterstand, maar wist dit na 3 minuten recht te trekken na een try van Leroy Kersten en conversie van Joey Luitwieler. De Middelburgers konden echter niet lang genieten, want de bezoekers maakte er al snel 7 - 14 van. Hierna liep 't Gooi alleen nog maar verder uit; bij de rust prijkte een 7 - 49 stand op het scorebord.
Oemoemenoe maakt geen vuist
In de tweede helft bleef het wedstrijdbeeld onveranderd. Al vroeg na rust kwam 't Gooi op 7-54, waarna het wederom verder uitliep. Pas bij 7-66 kon Oemoemenoe weer iets terugdoen; Yedney America maakte een try. Oemoemenoe had weer hoop op een punt (je krijgt een bonuspunt vanaf vier try's), maar kon geen vuist meer maken. De bezoekers zetten een 12-78 eindstand neer en blijven in de race voor de titel.
Laatste plaats
Oemoemenoe blijft op de laatste plaats in de kampioenspoule met één punt uit zeven wedstrijden. 't Gooi nadert koploper Hilversum en mag die ploeg volgende week op eigen veld ontvangen. Zodoende blijft de ploeg uit Naarden hoop houden op een nieuwe titel, de eerste sinds 2013. Oemoemenoe vervolgt thuis tegen HRC de jacht op de eerste overwinning van 2017.