Opnieuw eindigt marathon voor Harmes op brancard: 'Niet slim' (video)

Opnieuw eindigt marathon voor Harmes op brancard: 'Niet slim' (video)
Opnieuw eindigt marathon voor Harmes op brancard: 'Niet slim' (video) © Omroep Zeeland
Verslag-Marathon3-ZNO170415GO

Parcoursrecord

HULST - Na 30 kilometer leek er niks aan de hand voor Erwin Harmes. Zijn voorsprong op Michel Verhaege bedroeg 2 minuten en 15 seconden en niks leek een derde zeg op rij in de weg te staan. "Maar ik zat stiekem te denken aan het parcoursrecord". Sebastien Schletterer had in 2014 slechts 2.25.14' nodig voor de Marathon van Zeeuws-Vlaanderen, bijna vijf minuten sneller dan de PR van Harmes op een marathon. "Het was natuurlijk te hoog gegrepen", analyseert Harmes na afloop. 
EHBO-tent
In de Clingse bossen ging het dus helemaal mis bij Harmes. "Mijn hamstring, mijn lies. Alles deed pijn. Bij het 34 kilometer punt ben ik eruit gestapt." Daarna is Harmes naar de EHBO-tent in Hulst begeleidt waar hij werd verzorgd. De winst ging naar Michel Verhaege
Kustmarathon
Het is niet de eerste keer dat Harmes een marathon op een brancard eindigt. Ook bij de Kustmarathon van 2016 ging het licht spreekwoordelijk uit bij de atleet. "Daar denk ik nog vaak aan terug. Toen haalde ik wel de finish, maar je hoopt niet dat het gebeurt. Ik wil nog heel wat jaren plezier beleven aan het lopen en er komen nog genoeg mooie momenten om resultaten te pakken."

'Niet slim'

Maar was de snelle start de enige reden voor de instorting bij Harmes? Wat opviel was dat de Zeeuwse favoriet geen meefietser had, en dat hij bovendien zonder horloge liep. "Niet echt slim nee. Daardoor kon ik niet zien hoe hard ik liep. Ik hoop dat dit een goede les voor me is." 

VIDEO Volledig interview met Erwin Harmes na afloop van de Marathon Zeeuws-Vlaanderen

Volledig-interview-Erwin-Harmes-ZNO170415QR