Tjoba en Swift boeken belangrijke zege

Tjoba
Tjoba © Remi Mesu
Tweede overwinning 
Tjoba uit 's Heer Hendrikskinderen pakte tegen Nieuwerkerk de tweede overwinning van het seizoen. In de eerste helft wisselden beiden ploegen sterke periodes af met zwakkere, waardoor de stand op en neer golfde. Pas kort voor rust nam de thuisploeg afstand, met 12-8 werden de kleedkamers opgezocht. Na rust bleef het spannend, maar Tjoba gaf de leiding niet meer uit handen. De vreugde en de opluchting waren groot toen het laatste fluitsignaal klonk en de 21-19 overwinning gevierd kon worden. Door deze overwinning houdt Tjoba hoop op het ontlopen van degradatie.

Swift wint na comeback

Ook provinciegenoot Swift was succesvol. Thuis tegen Meervogels werden goede zaken gedaan met een overwinning. De Middelburgers begonnen zwak aan de eerste helft, waardoor de 5-9 achterstand bij rust niet onverdiend te noemen was. In de tweede helft rechtte Swift echter de rug en kon het in extremis de zege veilig stellen; met 16-15 pakte het de winst, waardoor Swift weer wat ademruimte krijgt en misschien zelfs nog verder naar boven kan kijken.

Tjoba houdt hoop

Tjoba blijft laatste in de stand, met vier punten uit tien wedstrijden. Merwede en Vriendenschaar blijven door deze overwinning binnen bereik, zij staan twee punten voor op de hekkensluiter. Hierdoor blijft handhaving mogelijk voor Tjoba. Swift staat na evenveel wedstrijden vijfde, met vier punten meer, één punt achter Nieuwerkerk. KV Tempo uit Alphen aan den Rijn blijft koploper met 20 uit 10.