Extra check voor Minnaard na val in Amstel Gold Race

Marco Minnaard
Marco Minnaard © Omroep Zeeland

Opeens remmen

WEMELDINGE - Minnaard kwam ten val in de afdaling van het drielandenpunt na 120 kilometer. "Er was een wegversmalling waardoor we opeens moesten remmen. Dat lukte mij nog wel, maar er kwam iemand bij mij achterop gereden. Toen lagen we met ongeveer vijf man op de grond."
De renner van Wanty-Groupe Gobert hield aan de val een zere heup en schaafwonden over. Minnaard reed na de val nog wel veertig kilometer door, maar verliet de wedstrijd bij de doorkomst bij de finish na 180 kilometer.

Stijf en beurs

Maandag zat Minnaard weer op de fiets voor een trainingsrondje. "Vanmorgen ging het alweer beter, maar het is allemaal wel stijf en beurs. Dinsdag wil ik nog even overleggen met de fysio en de teamarts. Dan wordt duidelijk of ik woensdag kan starten in de Waalse Pijl."
Het is de bedoeling dat Minnaard ook van start gaat in Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Romandië.
Nick van der Lijke
Nick van der Lijke © Orange Pictures
Foto: Orange Pictures

Van der Lijke

De uit Middelburg afkomstige Nick van der Lijke (foto) was de beste renner van Roompot - Nederlandse Loterij in de Amstel Gold Race. Van der Lijke was met zijn 23e plaats de tweede Nederlander in de uitslag. Hij had een achterstand van 1.11' van winnaar Philippe Gilbert.

Tolhoek

Antwan Tolhoek uit Yerseke werd 47e. De renner van LottoNL-Jumbo kwam op 1.46' over de finish in Berg en Terblijt.