Zeeland wordt wakker: doodgeschoten, escape room en boswachter 2.0

Zeeland wordt wakker: doodgeschoten, escape room en boswachter 2.0
Zeeland wordt wakker: doodgeschoten, escape room en boswachter 2.0 © OZ
© HV Zeeland

Doodgeschoten

OOST-SOUBURG - Het echtpaar dat afgelopen donderdag dood werd gevonden in het buitengebied bij Dishoek is door schoten om het leven gekomen. Op de plek waar de man en vrouw werden gevonden, lag een pistool, zegt de politie. De politie onderzoekt nog steeds wat er in Dishoek is gebeurd.
In twee jaar tijd is het aantal elektrische auto's in Zeeland verdubbeld
In twee jaar tijd is het aantal elektrische auto's in Zeeland verdubbeld © Omroep Zeeland

Verdubbeld

In twee jaar tijd is het aantal elektrische auto's in Zeeland meer dan verdubbeld. Uit cijfers van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland blijkt dat er begin dit jaar 195 elektrische auto's in onze provincie stonden geregistreerd. Begin 2015 waren dat er nog 89.
Studenten lossen vraagstukken op in de biologie escaperoom.
Studenten lossen vraagstukken op in de biologie escaperoom. © Omroep Zeeland

Escape room

Leerlingen van CSW Van de Perre in Middelburg oefenen hun examenstof biologie op een bijzondere manier: de deur van het klaslokaal gaat op slot en de sleutel gaat in een kluisje. Om de code van de kluis te kraken moeten leerlingen vraagstukken oplossen. Een escape room dus, maar dan onder schooltijd.
Erik Schram, boswachter in Zeeuws-Vlaanderen
Erik Schram, boswachter in Zeeuws-Vlaanderen © Omroep Zeeland

Boswachter 2.0

Het broedseizoen is volop aan de gang en daarom zijn boswachters extra waakzaam. De moderne boswachter zet alle moderne communicatiemiddelen in om bezoekers bewust te maken van het belang van goed gedrag in de natuur.
© Tanja van Eenennaam | Verzeeuwigd
Foto: Tanja van Eenennaam

Het weer

De zon en wolken wisselen elkaar af. Het blijft op een enkele regen- of hagelbui na droog. Het is wel nog steeds vrij koud voor de tijd van het jaar. Vanmiddag wordt het zo'n 10 tot 11 graden. De wind is matig en komt uit noordelijke richtingen.