Consultatiebureau Yerseke gaat waarschijnlijk dicht (video)

Consultatiebureau Yerseke gaat waarschijnlijk dicht  (video)
Consultatiebureau Yerseke gaat waarschijnlijk dicht (video) © Omroep Zeeland
consultatiebureau Yerseke
YERSEKE - Aflopend huurcontract
De reden om het bureau al per 1 mei te sluiten, komt doordat het huurcontract van het pand in Yerseke dan afloopt. Ouders kunnen nog wel terecht in het consultatiebureau in Kruiningen. Daar wil de gemeente de zorg voor baby's en kleine kinderen centreren. 
Partner
De kersverse dorpsraad is het niet met de plannen eens. Wim Cornelisse: "In Yerseke worden tussen de 70 en 100 baby's per jaar geboren. Veel gezinnen hebben meerdere kinderen. Het wordt dus voor de ouders als de partner werkt een hele klus om in Kruiningen te komen terwijl het huidige consultatiebureau gewoon bij de basisscholen in de buurt ligt."
Krap
Cornelisse zal dinsdagavond inspreken tijdens de raadsvergadering van de gemeente Reimerswaal al denkt hij dat de kans klein is dat hij de sluiting tegen kan houden. Cornelisse: "Bij de opinievergadering was het 10 tegen 9 stemmen om het bureau te sluiten. Dus het wordt krap. Toch zijn we blij dat we voor het eerst namens de inwoners van Yerseke onze stem kunnen laten horen."
Vrijheid
Vorig jaar sloten de bureaus in Krabbendijke en Hansweert. Eén centrale vestiging voor de hele gemeente heeft als voordeel dat het bureau bijna alle dagen van de week open kan zijn. Dit is niet mogelijk als er in elk dorp een consultatiebureau is. Dat kan dan maar een dag(deel) open zijn. Volgens de gemeente krijgen ouders nu meer vrijheid om het juiste moment te kiezen om langs te komen.