OM wil tbs van verdachte schietpartij Oostburg verlengen

OM wil tbs van verdachte schietpartij Oostburg verlengen
OM wil tbs van verdachte schietpartij Oostburg verlengen © HV Zeeland
Schietpartij in Oostburg
Schietpartij in Oostburg © HV Zeeland

Eerder veroordeeld

MIDDELBURG - De 28-jarige man uit Breskens zit vast in Dordrecht omdat hij wordt verdacht van medeplichtigheid bij de schietpartij in café De Drie Musketiers in Oostburg. Er zijn nog twee andere mannen verdacht in die zaak. Een van hen komt ook uit Breskens, de ander uit Zoetermeer.
Vrij
De man is in 2015 veroordeeld tot twee jaar cel met 'tbs onder voorwaarden' vanwege een steekpartij in Breskens. Toch kon hij in maart 2017 betrokken raken bij de schietpartij in Oostburg. Zijn gevangenisstraf zat er toen al op en zijn tbs-behandeling mocht hij in vrijheid ondergaan. 
Rechtbank Middelburg
Rechtbank Middelburg © OZ

Verlenging

Al vóór de schietpartij in het café wilde het OM de behandeling, die een dezer dagen zou aflopen, met twee jaar verlengen. Er was twijfel over het risico dat de man zou kunnen vormen. Volgens de officier van justitie helpt het niet dat de man weer betrokken is geraakt bij een ernstig misdrijf.
Reclassering Nederland
De advocaat van de man vindt een TBS-verlenging van 1 jaar meer op zijn plaats. Dat vond ook een deskundige van Reclassering Nederland die de man heeft onderzocht. Wel was de deskundige erg geschrokken toen hij hoorde dat zijn cliënt opnieuw was betrokken bij een geweldsmisdrijf: "We hebben het niet zien aankomen." Als de man wordt veroordeeld, moet er nieuw onderzoek naar hem komen, vindt de deskundige. De man zelf zei: "Deze keer zit ik vast, maar is het niet mijn schuld. Ik ben gericht op de toekomst."