Zeeland wordt wakker: Gezinsdrama, zwembad en reisgids

Zeeland wordt wakker: Gezinsdrama, zwembad en reisgids
Zeeland wordt wakker: Gezinsdrama, zwembad en reisgids © OZ
© Omroep Zeeland / HV Zeeland

Gezinsdrama

OOST-SOUBURG - De man die vorige week samen met zijn vrouw dood werd aangetroffen in Dishoek heeft eerst zijn vrouw vermoord en daarna zelfmoord gepleegd. Dat blijkt uit onderzoek van de politie en justitie.
© Omroep Zeeland

Consultatiebureau dicht

Het consultatiebureau in Yerseke gaat definitief dicht. Een meerderheid van de gemeenteraad besloot dat dinsdagavond. Ouders moeten nu met hun kinderen voor de controles en de prikken naar Kruiningen. De kersverse dorpsraad hoopte de sluiting nog tegen te kunnen houden. Eerder sloot de gemeente al de consultatiebureau's in Krabbendijke en Hansweert. Lees verder: Cconsultatiebureau Yerseke dicht
Actie zwembad Arnemuiden
Actie zwembad Arnemuiden © OZ

Zwembad voorlopig gered

Inwoners van Arnemuiden krijgen een half jaar de tijd om hun zwembad te redden. Dat heeft de gemeenteraad van Middelburg dinsdag besloten. Wel steekt de gemeente geen geld meer in het zwembad. De gemeenteraad heeft zich laten overhalen door het enthousiasme van kinderen uit en ouders uit Arnemuiden.
Marinier in Vlissingen tijdens een oefening
Marinier in Vlissingen tijdens een oefening © Omroep Zeeland

Nucleaire dreiging

In de omgeving van de Marinekazerne aan de Buitenhaven, de Veerweg bij het NS-station en in het havengebied van Vlissingen-Oost houdt defensie vandaag tot en met volgende week dinsdag een oefening. Het scenario van de oefening: er is een nucleaire dreiging in Zeeland en met name in omgeving Vlissingen.
Regenwolken boven Middelburg
Regenwolken boven Middelburg © P. Kaljouw) (foto: Omroep Zeeland
(Foto: P. Kaljouw)

Weer
De dag begint vandaag helder met volop zon. In de loop van de ochtend vormen zich de eerste stapelwolken. Vervolgens breidt de bewolking zich verder uit, maar het blijft droog. Er waait een matige noordoostelijke wind en de maximumtemperatuur komt uit op 10 graden.