Zwembad Arnemuiden krijgt laatste kans

Actie zwembad Arnemuiden
Actie zwembad Arnemuiden © OZ

Hoge opkomst

ARNEMUIDEN - Middelburgse raadsleden hebben zich laten overtuigen door het enthousiasme van kinderen en andere inwoners van Arnemuiden. Middelburg wilde het zwembad eigenlijk sluiten en laten slopen. Tijdens een raadsvergadering begin deze maand zaten er op de publieke tribune veel kinderen die tegen de sluiting van hun zwembad waren. Ook tijdens de vergadering dinsdagavond was de publieke belangstelling weer groot.
D66 tegen
Alleen de gemeenteraadsfractie van D66 stemde tegen de motie om dorpsbewoners de kans te geven hun zwembad te redden. Volgens de sociaaldemocraten wordt bewoners van Arnemuiden nu een worst voorgehouden en is de redding van het zwembad niet haalbaar.
Luister hieronder naar de reactie van Rob van Eijkelenburg.
reactie Rob van Eijkelenburg

60.000 euro per jaar

Het actiecomité dat tegen de sloop in actie kwam heeft nu zes maanden de tijd om met een plan te komen voor het zwembad. Het Arnemuidse actiecomité had eerder berekend dat er jaarlijks ongeveer 60.000 euro nodig is om het zwembad open te houden. De gemeente gaat onderzoek doen om te kijken of het haalbaar is om dat geld via bijvoorbeeld crowdfunding op te halen.