'Ik wil niet weten wat ze gedaan hebben' (video)

'Ik wil niet weten wat ze gedaan hebben' (video)
'Ik wil niet weten wat ze gedaan hebben' (video) © oz
Vrijwilliger stichting Door met blur

Vrijwilligerswerk

MIDDELBURG - Naast professionals werken bij de stichting DOOR verschillende vrijwilligers. Wim begeleidt de bewoners vooral op technisch gebied. "Waar nodig help ik hen. We zijn nu bijvoorbeeld bezig met het maken van een dierenverblijf. Sommige ex-gedetineerden hebben een achtergrond als meubelmaker. Dat komt in dit project goed van pas. In de werkplaats kunnen we alles maken wat nodig is. Anderen zijn weer bezig in de moestuin of in de keuken."

Neutraal

Van tevoren wil Wim nooit de achtergrond van een bewoner weten. "Ik wil neutraal staan tegenover alle bewoners. Als ik hun achtergrond wel weet, dan zou ik bevooroordeeld zijn, en dat wil ik niet." Maar natuurlijk krijgt Wim weleens wat te horen. "Soms ben ik een luisterend oor. We hebben hier mentoren die de bewoners begeleiden, maar soms is het voor een ex-gedetineerde makkelijker om naar mij toe te stappen als hij ergens mee zit. En als ze me in vertrouwen nemen, hou ik dat natuurlijk ook voor mezelf."
© oz
Stichting DOOR
Stichting DOOR kan achttien ex-gedetineerden plaatsen. DOOR is de afkorting van Door Opvang en Ontmoeting Resocialisatie. De begeleiding richt zich op zes belangrijke leefgebieden: wonen, werken, relatie, financiën, zingeving en zorg.
Lange Jan Awards
Voor zijn vrijwilligerswerk is Wim Sinke genomineerd voor de Lange Jan Awards, de vrijwilligersprijzen van de gemeente Middelburg. Op 1 juni worden de awards uitgereikt. In totaal zijn er negen genomineerden in drie categorieën. Het publiek kan stemmen van 15 tot en met 28 mei via langejanawards.welzijnmiddelburg.nl.