Mini-roparun: vijfhonderd rennende kinderen voor goede doel (video)

Mini-roparun: vijfhonderd rennende kinderen voor goede doel (video)
Mini-roparun: vijfhonderd rennende kinderen voor goede doel (video) © oz
Mini-roparun Zeeuws-Vlaanderen

Jubileum

OOSTBURG - Vijf jaar geleden vond het evenement voor het eerst plaats dus was er dit jaar sprake van een jubileum. Voorzitter Frank Boerebach is trots: "Het begon klein, maar elk jaar eigenlijk met meer succes, meer vrijwilligers en meer enthousiasme." Basisschooldirecteur Boerebach kwam ooit met het idee omdat hij zelf meeloopt met de echte roparun van Parijs en Hamburg naar Rotterdam.

Leukemie

Voor de 12-jarige Rutger van Doorn uit Groede was het extra bijzonder om mee te lopen. In groep 4 en 5 werd hij zelf behandeld voor kanker, hij had leukemie. Helemaal officieel is het nog niet, maar hij is nu zo goed als zeker genezen.  
© oz

Fietsende ouders

De kinderen lopen in teams van acht leerlingen een route van 60 kilometer langs dorpen in de regio. Ze lossen elkaar onderweg af en worden begeleid door ouders met fietsen en auto's.

Opbrengst

De precieze opbrengst is nog niet bekend. Volgende week wordt er in Terneuzen ook nog een mini-roparun gelopen en de verwachting is dat er dan alles bij elkaar zo'n 20.000 euro overgemaakt kan worden naar het goede doel, stichting Roparun.
ITEM Mini-roparun Zeeuws-Vlaanderen