Den Haag trekt 25 miljoen uit voor Zeeuwse economie (video)

Den Haag trekt 25 miljoen uit voor Zeeuwse economie (video)
Den Haag trekt 25 miljoen uit voor Zeeuwse economie (video) © Omroep Zeeland / Adri Joosse
live bijdrage

Advies Balkenende

DEN HAAG - Met het geld kan Zeeland aan de slag met een samenhangend pakket projecten. Het gaat om projecten waarmee wordt voortgeborduurd op de adviezen van oud-premier Balkenende. Hij heeft vorig jaar, na onderzoek, een aantal voorstellen gedaan om de Zeeuwse economie, die de afgelopen jaren harde klappen kreeg, te stimuleren.

'Kansrijk'

Minister Henk Kamp van Economische Zaken, zelf niet aanwezig bij de afrondende besprekingen in Den Haag, laat weten dat hij onder de indruk is van de concrete plannen die bij hem zijn ingediend. "Dit programma toont aan hoe breed én kansrijk de Zeeuwse economie is. Het Rijk draagt dan ook graag bij aan de verwezenlijking ervan."

— Jo-Annes de Bat (@JoAnnesdeBat)
">
Investering van 60 miljoen
Naar aanleiding van het rapport Zeeland in stroomversnelling heeft een taskforce zes verschillende projecten uitgewerkt. Daarmee wordt in totaal 60 miljoen euro geïnvesteerd in de Zeeuwse economie, waarvan de Rijksoverheid dus 25 miljoen voor z'n rekening neemt. Het geld gaat bijvoorbeeld naar testcentrum voor getijdenenergie, een groot onderzoekslaboratorium en allerlei innovatieprojecten.