Verkeer moet niet dwars door Domburg (video)

Verkeer moet niet dwars door Domburg (video)
Verkeer moet niet dwars door Domburg (video) © Omroep Zeeland
Verkeerscirculatie Domburg
DOMBURG - Bestaande wegen
Voor de randweg zou de weg bij het toekomstige bedrijventerrein aan de Roosjesweg moeten worden doorgetrokken richting de Krommeweg. Van daaruit kan het autoverkeer dan bij de golfbaan weer op de doorgaande weg komen. Als het aan Adri Meeuwse van Stadsraad Domburg ligt, moet dat samen met het vervoersplan van de Gemeente Veere de oplossing bieden voor het huidige verkeersprobleem.
Parkeerplaatsen
Die oplossing is volgens wethouder Melse niet nodig. Volgens Melse is het Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan voldoende om het centrum van Domburg te ontlasten. In dit plan moet het autoverkeer door middel van borden richting parkeerplaatsen buiten het centrum worden geleid waarna bezoekers lopend het centrum in kunnen. Om het zoekverkeer makkelijker naar die plekken te leiden, onderzoekt de gemeente of de Singel weer tweerichtingsverkeer kan worden.
Terug in de tijd
Adri Meeuwse vindt dat geen goed plan. "Als we dat gaan doen, dan gaan we terug naar de situatie van tien jaar geleden. Dat kan ik echt niet aan de mensen verkopen."