Buurt trekt ten strijde tegen inbraakgolf Zierikzee (video)

Buurt trekt ten strijde tegen inbraakgolf Zierikzee (video)
Buurt trekt ten strijde tegen inbraakgolf Zierikzee (video) © Omroep Zeeland
Inbraken Zierikzee 2

Verdacht situaties meteen opgemerkt

ZIERIKZEE - De politie juicht de initiatieven toe en vindt de samenwerking goed gaan. Als de inwoners iets verdachts zien wordt het gemeld in de WhatsApp-groep en kijkt de politie meteen mee. Dan kan er volgens wijkagent Douwe de Vries ook snel worden gehandeld. "Als er verdachte situaties zijn dan wordt dat direct aan ons gemeld. En de terugkoppeling gaat ook weer via dat medium, dus dat werkt prima." Ook de buurtwacht is een toevoeging volgens hem, omdat die ook door de slecht bereikbare brandgangen lopen.

Met buurtwacht de straat op

Wijkbewoner Jan Boot was bij de oprichting van de WhatsApp-groep betrokken en zit ook bij de buurtwacht. "De straat op, zichtbaar, ter preventie van. En kijken of er niet iets gebeurt." Hij heeft er vertrouwen in dat de initiatieven worden volgehouden. Zo is er een aparte babbelbox opgericht in WhatsApp om ervoor te zorgen dat de buurt-WhatsApp alleen voor noodsituaties wordt gebruikt. Ook is er een vaste groep van enkele bewoners om door de buurt te lopen. Toch zou die groep nog wel wat groter mogen wat Boot betreft.

Inbraakgolf in Zierikzee

In de eerste drie maanden van dit jaar waren er 183 keer inbraken en inbraakpogingen in Zeeland. Het aantal in Zierikzee valt op. Daar waren er 23 inbraken of pogingen daartoe. Dat is bijna evenveel als in heel 2016 in de stad. Vooral de wijk Malta moest eraan geloven.