Zeeland wordt wakker: drugsboot, foutje en Haags geld

Zeeland wordt wakker: drugsboot, foutje en Haags geld
Zeeland wordt wakker: drugsboot, foutje en Haags geld © OZ
© OZ

Drugsboot

OOST-SOUBURG - Vier mannen horen vandaag hoe lang ze de cel in moeten. De mannen, drie Zeeuwen en een Brabander, zouden vorig jaar duizend kilo cocaïne hebben gesmokkeld in een visstersbootje dat strandde bij Cadzand-Bad. Tegen de mannen eiste het Openbaar Ministerie vorige maand straffen van zes tot tien jaar.
Twee branden tegelijkertijd gemeld
Twee branden tegelijkertijd gemeld © oz

Foutje

Bij het alarmeren van een woningbrand in Sint-Maartensdijk is woensdagavond iets misgegaan waardoor pas na elf minuten de juiste ploeg werd gealarmeerd. De brandweer werd eerst naar Hoek gestuurd in plaats van Sint-Maartendijk.
Balkenendedebat
Balkenendedebat © OZ
Extra geld voor Zeeland
De afgelopen maanden hebben Zeeland en ambtenaren van het ministerie van EZ plannen uitgewerkt die de Zeeuwse economie kunnen versterken. Vandaag hoort een Zeeuwse delegatie van minister Kamp wat dat heeft opgeleverd: hoeveel miljoen heeft Kamp over voor Zeeland? Vanmiddag horen we daar meer over.
Rondweg Domburg
Rondweg Domburg © Omroep Zeeland

Rondweg Domburg

De stadsraad van Domburg wil dat het verkeer uit de binnenstad verdwijnt, want dat geeft problemen. Daarvoor zou een rondweg moeten worden aangelegd. Maar de gemeente vindt dat niet nodig.
Schapen met de koppen tegen elkaar bij Graauw
Schapen met de koppen tegen elkaar bij Graauw © Edy van Vliembergen) (foto: Omroep Zeeland
(Foto: Edy van Vliembergen)

Weer
Het wordt een vrij zonnige lentedag. Na een koude nacht met op sommige plaatsen lichte vorst, wordt het vanmiddag 11 tot 13 graden. De zuidwestenwind is zwak tot matig. Vanavond is of raakt het bewolkt en kan een bui vallen.