Brandweer door fout verkeerde kant opgestuurd (video)

Brandweer door fout verkeerde kant opgestuurd (video)
Brandweer door fout verkeerde kant opgestuurd (video) © oz
Foute alarmering bij brandmelding

Provincialeweg

SINT-MAARTENSDIJK - Rond 20.35 uur werden brandweerploegen uit Sluiskil en Terneuzen naar de Provincialeweg in Hoek gestuurd. Na zes minuten bleek bleek dat er in de alarmering iets niet goed was gegaan, De brand woedde wel, maar aan de Provincialeweg in Sint-Maartensdijk.

Twee meldingen

Volgens een woordvoerder van Veiligheidsregio Zeeland waren er tegelijkertijd twee incidenten. "Eén in Hoek waar een brandmelder afging bij werkzaamheden. Daar is toen de brandweer op af gestuurd, maar dat bleek loos alarm. Tegelijkertijd kwam de melding voor een brand in een woning in Sint-Maartensdijk, en toen is er iets misgegaan", zegt Remco Duerink van de Veiligheidsregio. "Het is misgegaan bij de centralist. De locatie van de brand is onbewust veranderd. Gelukkig kwamen de opgeroepen eenheden er snel achter dat er iets mis was." De Veiligheidsregio betreurt het incident ontzettend.

Snel onder controle

Ondanks de vertraging had de brandweer het vuur in een slaapkamer in Sint-Maartensdijk relatief snel onder controle. Wel werd er opgeschaald naar middelbrand en kwamen twee tankautospuiten, een waterwagen en een hulpverleningsvoertuig ter plekke. De bewoner had rook ingeademd en is ter plekke door een ambulanceteam behandeld. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis.