Hof Mondriaan: dé toekomst van ouderenzorg (video)

Hof Mondriaan: dé toekomst van ouderenzorg (video)
Hof Mondriaan: dé toekomst van ouderenzorg (video) © Omroep Zeeland
Opening Hof Mondriaan

Dit is de toekomst

MIDDELBURG - Het zorgcentrum is bijzonder omdat zowel zelfstandigen als mensen die 24 uur per dag zorg nodig hebben, samen kunnen wonen in één zorginstelling. Volgens Onno Schot, locatiemanager namens Zorgstroom zie je dit nog niet veel in Nederland maar gaat dit wel de toekomst worden. Schot: "Mensen blijven langer thuis wonen en komen in een later stadium pas binnen. Op deze manier kun je in verschillende vormen van zorg voorzien."
Appartement
De woningen voor de zelfstandige ouderen zijn een stuk groter geworden. Mevrouw Manny Dentz is zeer tevreden. "We hadden eerst een kleine ruimte met daarin een keukenblokje en een kleine badkamer. Nu is er een extra kamer bijgekomen die als slaapkamer dient met daarbij een hele ruime badkamer." Ook is keuken een stuk completer dan voorheen. Ook mevrouw Leuntje Bosgraaf prijst zich zeer gelukkig met haar nieuwe plek. "Dit mag je geen kamer meer noemen. Dit is gewoon een appartement!"

Staatssecretaris

Het complex is donderdagmiddag officieel geopend door staatssecretaris Martin van Rijn. Hij was eerder al betrokken bij Hof Mondriaan en wilde met eigen ogen zien hoe het was geworden. "Toen ik aantrad als staatssecretaris wilde ik verpleeghuizen verbeteren. Hof Mondriaan is daar een goed voorbeeld van. Mensen worden hier met trots en waardigheid behandeld."
Luister hieronder naar het interview met staatssecretaris Van Rijn:
ITEM Van Rijn