Rondweg Domburg komt er (nog) niet

Rondweg Domburg
Rondweg Domburg © Omroep Zeeland
ITEM Besluit verkeer Domburg

Rondweg

DOMBURG - De stadsraad van Domburg was niet te spreken over de plannen van de gemeente. Daarmee zou de klok tien jaar teruggedraaid worden, vindt de stadsraad, die voor een rondweg rondom Domburg pleitte.

'Te vroeg'

Wethouder Jaap Melse vindt die kritiek niet terecht. "Het is te vroeg om nu al te kijken naar een rondweg. We nemen allerlei maatregelen om de problemen in Domburg op te lossen en we gaan goed meten om te bepalen of die maatregelen afdoende zijn. Mocht blijken dat het niet goed genoeg werkt, dan gaan we alsnog kijken naar of een rondweg mogelijk is."

Verwijsborden

De maatregelen bestaan vooral uit de verwijsborden die automobilisten richting parkeerplaatsen buiten het centrum moeten dirigeren. Want volgens Melse is het vooral dat parkeerverkeer dat voor overlast zorgt. "Die rijden maar rond en rond door Domburg, op zoek naar een plekje. Dat moet dankzij de borden straks verleden tijd zijn."

Metingen

Uit de metingen moet blijken of dat het verkeer in het centrum van Domburg voldoende doet afnemen. Als dat niet het geval is, gaat de gemeente kijken naar aanvullende maatregelen. "We sluiten niet onze ogen voor de werkelijkheid. Als blijkt dat de problemen aanhouden gaan we kijken naar extra maatregelen en dan behoort ook een rondweg tot de mogelijkheden", aldus Melse.