Vliegende start voor Slot Oostende (video)

Vliegende start voor Slot Oostende (video)
Vliegende start voor Slot Oostende (video) © OZ
Slot Oostende open

Niet klagen

GOES - Met 350 zitplaatsen binnen en 150 buiten is er plek genoeg in het slot uit de twaalfde eeuw. Toch moeten mensen in de weekenden tijdig reserveren. "We kunnen nu pas reserveringen aannemen voor over twee weken. We mogen niet klagen", zegt Anita Maas, de directeur van Slot Oostende.

Succesformule

Het lijkt dus nu al een succes: een kasteel, hotel, restaurant en bierbrouwerij in één. Een plek waar geschiedenis, kunst en cultuur samen komen. Anita Maas en haar compagnon Yamina Abdoun besloten twee jaar geleden van de oudste plek in Goes een nieuwe onderneming te maken.

Trots

De verbouwing van het kasteel was groots, maar duurde toch maar negen maanden. "Er zijn ook heel veel mensen die er een weddenschap op hebben verloren, omdat ze dachten dat we dat nooit zouden kunnen halen. Maar het is toch gelukt met zijn allen", vertelt Maas lachend. Ze is erg trots op het resultaat "Ik ben echt over elk stukje wel tevreden."
© OZ

Wateroverlast

De verbouwing van de eeuwenoude gewelvenkelder van het slot was volgens de slotdirecteur de zwaarste klus. "Er stond water in toen we het slot kochten en dat moest weg. En omdat we de ruimte ook nog wilden uitdiepen, kwam er in het begin alleen maar water bij. Gelukkig is het nu droog". 

Dynamisch uitzicht

Naast de gewelvenkelder zijn er in het oude slot meer ruimtes de moeite waard. De ridderzaal is erg in trek bij de mensen. Daar kan gegeten worden met uitzicht op twee enorme bierketels waar het eigen bier wordt gebrouwen. "Je kunt hier naar de brouwerij en naar de keuken kijken. Je hoeft je hier dus niet te vervelen".
© OZ
Aanwinst voor de stad
Slot Oostende wordt door veel mensen omschreven als een aanwinst voor Goes. Maas hoopt die verwachting waar te kunnen maken. "Ik hoop dat er hierdoor ook meer toeristen naar Goes zullen komen. Ik heb voor de kerst nu al een bus vol Engelsen geboekt die de bierbrouwerij willen bezoeken. Het leuke is dat je ze dan ook in de stad hebt", besluit ze.