Bloembollen in alle soorten, maten en kleuren (video)

Bloembollen in alle soorten, maten en kleuren (video)
Bloembollen in alle soorten, maten en kleuren (video) © oz
bloembollenroute

Bloembollenroute

OOSTKAPELLE - De Zeeuwse Bloembollenroute is bedoeld om de bezoekers kennis te laten maken met de bollen en de toepassing ervan. Volgens Thea van Maldegem is dit van groot belang, omdat veel mensen maar weinig kennis hebben van bloembollen. "Je merkt dat veel mensen het principe van de bollen niet snappen", zegt ze. "Ze denken vaak aan een saai rijtje bloemen, maar het is veel meer dan dat."

Tuinen

Aan de route doen drie Walcherse tuinen mee, met allemaal een andere specialiteit. Zo kan men terecht bij de romantische rozentuin van Hetty van Baalen, Tuin 't Hofje van familie Cijsouw en de ecologische cottagetuin van Thea van Maldegem. "Wij proberen vooral de mens en de natuur samen te laten leven", zegt Van Maldegem.

Bezoekers

De bezoekers zijn razend enthousiast. "Het is prachtig om te zien hoe de bollen groeien", zegt een van hen. Niet alleen Zeeuwen struinen door de tuinen om de bloembollen te bewonderen, maar er is ook veel interesse van buiten de provincie.
© oz

Minder bloembollenkwekers

De bloembollenroutes worden op meer plekken in Nederland georganiseerd. Toch neemt het aantal telers van bloembollen af. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Er zijn nog zo'n 1600 kwekers over. Wel neemt de landbouwgrond die bestemd is voor de bollenteelt toe. Dit heeft te maken met de populariteit van de tulpen.