De Nooijer behoudt op nippertje voorsprong op Achilles'29

Gérard de Nooijer
Gérard de Nooijer © Orange Pictures
GROESBEEK - Negentiende plaats
Tot vorige week leek er niks aan de hand voor de ploeg van De Nooijer. FC Dordrecht bivakkeert al lang op de negentiende plaats in de Jupiler League en Achilles'29 stond lange tijd op gepaste afstand. Totdat de ploeg uit Groesbeek in het Paasweekend twee overwinningen pakte en FC Dordrecht naderde tot drie punten. De nummer 20 degradeert naar de Tweede Divisie.
Strafschop
In een rechtstreeks duel begon Achilles'29 sterk. Dat leidde tot een strafschop in de 27ste minuut, die werd gemist door Freek Thoone. Tien minuten later kwam de thuisploeg wel op voorsprong door een goal van Niek Versteegen. FC Dordrecht, met Bradley de Nooijer in de basis, maakte voor rust de gelijkmaker. Joey Godee schoot wel raak van elf meter.
Spannend slot
In de tweede helft bleef het lang spannend. Zes minuten voor tijd schoot Jop van Steen de thuisploeg opnieuw op voorsprong en Achilles'29 leek daarmee de drie punten te pakken. Maar in de 94ste minuut wist Erdal Alkan de belangrijke 2-2 te maken voor de ploeg van Gérard de Nooijer.

— Niels Dekker (@nielsdekkerAD)
">
Voorsprong
Daarmee behoudt FC Dordrecht de voorsprong van drie punten op de hekkensluiter van de Jupiler League. Daarnaast is, met nog twee wedstrijden te gaan, het doelsaldo van de ploeg van De Nooijer een stuk beter. "We rekenen ons nog niet rijk", zegt De Nooijer. "Zij zijn in vorm, maar we hebben alles in eigen hand. Als we vrijdag van FC Emmen winnen dan zijn we er. Het wordt weer een spannende week."