Kloetinge opnieuw koploper na zege op Zuidland

Xander van der Poel kopt Kloetinge naar 2-0
Xander van der Poel kopt Kloetinge naar 2-0 © Ron Quinten
ZUIDLAND - Foto: Ron Quinten

Kansenregen

Kloetinge begon voortvarend aan het duel tegen Zuidland en nam via Xander van der Poel dan ook snel afstand van Zuidland. Toch kon het niet profiteren van alle kansen die het kreeg en werden de kleedkamers opgezocht met een 0-1 voorsprong.

Van der Poel

Omdat er in de tweede helft ook lange tijd niks gebeurde, bleef het toch spannend. Maar opnieuw was van het aanvaller Xander van der Poel die belangrijk was voor Kloetinge. Een kwartier voor tijd maakte hij de bevrijdende 0-2. Niet lang daarna was het invaller Thijs van den Dries die het duel op slot gooide. Gezien de kansenverhoudingen was het ook een logische uitslag.

Koppositie

Kloetinge zag concurrent WNC punten verspelen. In eigen huis verloren ze van LRC Leerdam. Daardoor staat de ploeg van Arie van der Zouwen opnieuw bovenaan de ranglijst. Rijsoord is nu de eerste belager en volgt op een punt achterstand.  
Prima overwinning! Bijzonderheden: genoten van de vandaag 33 jaar geworden bokken @DaanEsser en @jaapesser en talentje Xander van der Poel!

Scoreverloop

0-1 Van der Poel (2)
0-2 Van der Poel (74)
0-3 Van den Dries (76)

Bijzonderheden

Rode kaart voor Rapmund (Zuidland) in 86e minuut

Opstelling Kloetinge

Lentink, Jansen, Jaap Esser (Özgan/86), Bliek, Amperse, Mulder (Quinten/79), Van Tiggele, Daan Esser, Wuyts, Dekker (Van den Dries/73), Van der Poel