Riejanne Markus wint 34e Omloop van Borsele (video)

Riejanne Markus wint 34e Omloop van Borsele (video)
Riejanne Markus wint 34e Omloop van Borsele (video) © Omroep Zeeland
Wielrennen-Omloop-Borsele-samenvatting-ZNO170422JV
'S-HEERENHOEK - Wind
Door de straffe wind die over Zuid-Beveland waaide brak het peloton al snel in meerdere groepjes. De tussensprints werden beide gewonnen door Nina Kessler. Na 50 kilometer koers kwamen de groepen weer samen. Melissa Lowter uit Groot-Britannië probeerde daarna solo weg te rijden en kreeg een maximale voorsprong van een minuut.
Pogingen
Onder aanvoering van Marianne Vos wordt Lowter gegrepen door een kopgroep van 25 rensters. Riejanne Markus, teamgenoot van Vos, deed daarna tot twee keer toe een poging om weg te rijden. De eerste mislukte, maar bij de tweede poging kreeg ze bijval van Eugenia Bujak uit Polen.
Sprint
Die poging slaagde wel. De twee werkten goed samen en liepen uit naar een voorsprong van vijftig seconden. Bujak verrichtte het meeste kopwerk in de laatste kilometers en daar profiteerde Markus van. 
Wielrennen-Omloop-Borsele-interview-Markus-ZNO170422SL
Geen wereldtop
Bij de 34e editie van de Omloop van Borsele ontbrak een groot deel van de wereldtop. Veel rensters rijden zondag de vrouwenversie van Luik-Bastenaken-Luik en lieten de Omloop van Borsele daarom links liggen.
Vos was er wel
Marianne Vos deed wel mee in 's-Heerenhoek. De tweevoudig Olympisch kampioene is nog niet in topvorm en werkte in 's-Heerenhoek aan de opbouw naar haar topniveau. 
Wielrennen-Omloop-Borsele-interview-Vos-ZNO170422IL