Omloop van Borsele denkt na over nieuwe datum (video)

Wielrennen-Omloop-Borsele-interview-Witkam-ZNO170423BV

Toppers ontbraken

'S-HEERENHOEK - In voorgaande jaren deed de wereldtop van het vrouwenwielrennen altijd mee in 's-Heerenhoek, maar dat was dit jaar anders. Alleen Marianne Vos deed mee. Die wedstrijd paste beter in haar trainingsopbouw. De andere toppers ontbraken en rijden zondag in Luik. "Luik-Bastenaken-Luik fietst letterlijk en figuurlijk door de kalender heen", begint Witkam zijn verhaal. "Wij hebben als Omloop van Borsele het vrouwenwielrennen eigenlijk naar hoogte getild en daar maken nu de grotere wedstrijden gebruik van."
Omloop van Borsele 2017
Omloop van Borsele 2017 © Omroep Zeeland
Erg veel dameskoersen
"De WorldTour wedstrijden worden nu opeens meer gepromoot. Ik heb begrepen dat Parijs-Roubaix waarschijnlijk ook een dameskoers gaat organiseren. Het wordt dan wel erg veel, hè. Wij zitten er precies tussen", aldus Witkam.
Andere datum
Volgens Witkam is er één oplossing voor het probleem. "Wij kunnen er één ding aan doen en dat is naar een andere datum gaan. Wij zullen als bestuur even moeten overleggen hoe we dat gaan aanpakken in de komende jaren. Op zich hebben we vandaag ook een fantastische race gezien en misschien moeten we het wel gewoon zo laten." 
Riejanne Markus wint Omloop van Borsele
Riejanne Markus wint Omloop van Borsele © Omroep Zeeland
Riejanne Markus
De Omloop van Borsele werd gewonnen door Riejanne Markus van WM3 Pro Cycling. Markus klopte in de sprint Eugenia Bujak uit Polen. Marianne Vos werd derde.