Eerst de spiegels, nu de ruiten (video)

Eerst de spiegels, nu de ruiten (video)
Eerst de spiegels, nu de ruiten (video) © oz
Aanhouding vernieling

Spiegels en ruiten

WEST-SOUBURG - Vorige maand sneuvelden al de spiegels van acht auto's en afgelopen nacht zijn er zes ruiten vernield. Een schrale troost voor de bewoners is dat nu een verdachte is aangehouden.

Twee keer dubbele pech

De grootste pechvogel van de straat is waarschijnlijk Matthijs Suurmond. Zowel zijn auto als die van zijn vrouw is voor de tweede keer toegetakeld. Vier weken geleden kwam hij op zondagochtend tot de ontdekking dat de spiegels vernield waren en vandaag moeten beide auto's het zonder achterruit stellen.

Harde klappen

De vernielingen vonden plaats rond middernacht. Suurmond zat met zijn vrouw televisie te kijken rond die tijd en heeft zelf niets gehoord. Een buurvrouw vertelt dat ze twee harde klappen heeft gehoord, maar toen ze haar man naar buiten stuurde, was de dader al gevlogen. 

Steen in de hand

De verdachte is toen wellicht verdergegaan met zijn reeks vernielingen aan de Westerzicht in Vlissingen. Een agent die toevallig in de buurt was, wist hem te betrappen. Hij zag hoe de 22-jarige Vlissinger bij een auto vandaan liep met een steen in zijn hand. Na zijn aanhouding bekende de man ook de reeks vernielingen aan een groot aantal auto's eind maart. 
© oz
Schade verhalen
De gedupeerde bewoners hopen de schade van de vorige vernielingen en die van afgelopen nacht op de verdachte te kunnen verhalen.