Zeeland wordt wakker: veilig ballonvaren, Zeeuws kabinet en verongelukt

Zeeland wordt wakker: veilig ballonvaren, Zeeuws kabinet en verongelukt
Zeeland wordt wakker: veilig ballonvaren, Zeeuws kabinet en verongelukt © OZ
ballon in de lucht
ballon in de lucht © Omroep Zeeland

Veilig ballonvaren

OOST-SOUBURG - Ballonvaren in Zeeland is een uitdaging. Dat zegt Hulstenaar Jan Hoogstrate die rondvaarten organiseert in een hete luchtballon. Er is altijd wind en overal water.
Zeeuws kabinet
Zeeuws kabinet © OZ

Zeeuwse vakministers

Terwijl ze in Den Haag druk bezig zijn met het formeren van een nieuw kabinet, heeft de politieke redactie van Omroep Zeeland zelf een Zeeuws kabinet samengesteld. Welke Zeeuwse vakministers krijgen onze kwakkelende provincie weer op de rails? Wie zijn er in staat om onze provincie in sneltreinvaart naar een mooie toekomst te loodsen?
Dodelijk ongeval bij Wilhelminadorp
Dodelijk ongeval bij Wilhelminadorp © Omroep Zeeland

Wielrenner verongelukt

Op de Katseveerweg bij Katseveer is zondagmiddag bij een frontale botsing een 78-jarige wielrenner uit Roosendaal om het leven gekomen. De wielrenner maakte deel uit van een groep wielrenners, die richting Goes reed. Er ontstond een botsing tussen de fietser en een tegemoetkomende personenauto.
© HV Zeeland

Paard vast

De brandweer heeft gisteravond een paard bevrijd uit een rooster bij de Karolingenburcht in Oost-Souburg. Het dier was met een been vast komen te zitten, toen hij over het rooster wilde lopen om een stukje verderop te grazen.
© Ad Schouteren | Verzeeuwigd
Foto: Ad Schouteren
Het weer
Vandaag eerst nog een beetje zon, maar de bewolking neemt toe. Vanmiddag valt mogelijk een bui. Het wordt maximaal 13 of 14 graden bij een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind.