GOES wint, maar Baronie is kampioen

GOES juicht na een doelpunt
GOES juicht na een doelpunt © René van der Vliet

Nummer laatst

VELDHOVEN - Voor Marvilde stond er nog heel veel op het spel, want de Brabanders staan laatste en moesten winnen om nog uitzicht te houden op lijfsbehoud. Voor rust gebeurde er weinig. Het hoogtepunt was een strafschop die GOES na een halfuur spelen mocht nemen, maar Schalkwijk miste van elf meter.

Tweede helft

Direct na de hervatting wist Marvilde wel te scoren. Die voorsprong hield de thuisploeg niet lang vast, want zeven minuten later lag de gelijkmaker alweer achter de keeper van Marvilde. Het doelpunt werd gemaakt door Steve Schalkwijk.

Schalkwijk

Diezelfde Steve Schalkwijk liet zich weer zien toen hij de assist gaf aan Erwin Franse die er 1-2 van maakte en daarmee de Bevelanders op voorsprong zette. Schalkwijk nam even later zelf de derde goal weer voor zijn rekening.

Spannend

Toch werd het nog even spannend toen Rick van den Boogaart in de slotfase de 2-3 aantekende voor Marvilde. Maar weer antwoordde GOES snel. In de allerlaatste seconde zette Francis Kabwe Manengela GOES op 2-4 en dat was gelijk de eindstand.