Zwaakse-Weelloop levert 2000 euro op voor het goede doel (video)

Zwaakse-Weelloop levert 2000 euro op voor het goede doel (video)
Zwaakse-Weelloop levert 2000 euro op voor het goede doel (video) © OZ
Zwaakse-Weel-loop-ZNO170423JU
KWADENDAMME - 200 deelnemers  
De Zwaakse-Weelloop is een loop voor wandelaars en hardlopers. De wandelaars konden zondag kiezen tussen afstanden van 6 en 18 kilometer. Later op de dag werd er ook nog een trimloop gehouden van 15 kilometer. "Ruim 100 mensen hebben zich vooraf ingeschreven. Het weer is goed, dus we verwachten dat er vandaag nog 100 lopers bij komen", aldus een hoopvolle organisator Jules de Vries bij de start.
Hartverwarmend  
De Zwaakse-Weelloop werd voor de zesde keer georganiseerd door zijn loopteam. Het geld dat ze hiermee ophalen, wordt gebruikt voor steun aan kankerpatiënten. "Het is echt   hartverwarmend als je ziet dat een kind zonder haar met onze bijdrage een pruik kan krijgen. Daar doen we het voor", zegt organisator De Vries.

Uitslag

De wedstrijd werd gewonnen door Boris de Bruijn. De inwoner van Kloetinge legde de vijftien kilometer af in ruim 56 minuten. Tweede werd de uit Goes afkomstige Luuk Balkenende, ruim één minuut voor Sven Vermeulen uit Vlissingen die derde werd. 

Vrouwen

Nelleke Balde uit Grijpskerke was de snelste vrouw. Zij liep de vijftien kilometer in bijna 1 uur en tien minuten. Tweede werd Carmen Hagenaars uit Brussel voor Ada Geuze uit Middelburg.