11-jarige schrijfster signeert haar eerste boek (video)

11-jarige schrijfster signeert haar eerste boek (video)
11-jarige schrijfster signeert haar eerste boek (video) © Omroep Zeeland
Jonge-schrijfster-ZNO170424XB

Grapje

HEINKENSZAND - Het boek Puppyplan is in maart verschenen en was eigenlijk als een grapje begonnen. Carlien, de moeder van Anne: "Anne bleef maar schrijven. Op een gegeven moment was haar verhaal zo lang dat het een boek was geworden."

Uitgevers

De familie ging kijken of iemand het verhaal uit wilde geven. "Uiteindelijk hebben we een paar pagina's naar verschillende uitgevers gestuurd. De eerste reacties waren leuk, maar in eerste instantie kwam het nog niet echt van de grond," aldus haar moeder. 

'Toen werd het echt'

Anne en haar ouders probeerden het vervolgens via een andere uitgever, die gespecialiseerd is in boeken van jonge schrijvers. "Toen werd het grapje dus echt en kregen we een contract." 
ITEM Jonge schrijfster
Printing on demand
Puppyplan gaat over een meisje dat heel graag een puppy wil. Geen onbekend terrein voor Anne want zij is zelf ook gek op honden. Het boek ligt niet in de winkel maar is 'printing on demand'. De familie van Anne heeft 40 exemplaren laten drukken.
Shetlandpony's
Anne heeft de smaak wel te pakken en is alweer bezig met een volgend boek, over Shetlandpony's. Ze doet nu even rustig aan, maar Anne verwacht haar tweede boek volgend jaar af te hebben.