Al dertig jaar klinkt 'Nummerrrrrr vijf' in Hansweert (video)

Al dertig jaar klinkt 'Nummerrrrrr vijf' in Hansweert (video)
Al dertig jaar klinkt 'Nummerrrrrr vijf' in Hansweert (video) © OZ
Dertig jaar Bingo
HANSWEERT - Goed gevoel
Na het overlijden van Reini werd Christel van Zandvoort haar compagnon. De dames hebben het gevoel dat ze iets kunnen betekenen voor hun deelnemers. Tonnie: "Voor velen is het een maandelijks uitje, waarbij het sociale aspect erg belangrijk is." Voor Tonnie en Christel is het elke keer een uitdaging om een mooi prijzenpakket samen te stellen. Ze vinden het prachtig als de bingospelers na afloop met een goed gevoel naar huis gaan en bij de deur roepen dat ze genoten hebben en volgende keer weer komen.
Prijzen
De opbrengst van verkochte bingokaarten gaat naar de aanschaf van nieuwe prijzen. In de loop der jaren zijn ze bedreven geraakt in het zoeken naar prijzen. De dames nemen elke week de reclamefolders goed door, stappen daarna in de auto of op de brommer en gaan de bingoprijzen halen.  Tonnie: "Ook sponsort de lokale middenstand soms. Dat is natuurlijk heel erg fijn."
Tuinset
Ze proberen ook rekening te houden met de seizoenen. Christel: "In de zomer hebben we bijvoorbeeld een barbecue als prijs en in de winter een elektrische deken. Daarin proberen we ons ook te onderscheiden van de rest. En ik moet zeggen, dat lukt aardig. We hebben zelfs een keer een complete tuinset als prijs gehad. Wat wil je nog meer?"
© OZ

Balletjes

De balletjes zijn jaren terug vervangen door een elektronische bingo machine. Volgens Tonnie heeft zo'n apparaat meerdere voordelen. "Je wordt niet gek van het geluid van al die balletjes die ronddraaien en je kan niet meer vals spelen." Christel: "Het enige nadeel is dat mensen bingo vaak associëren met de ronddraaiende balletjes en wanneer ze hier komen moeten wennen aan de stilte."
Toekomst
De dames zien de toekomst rooskleurig tegemoet. Christel: "Als het aan ons ligt, gaan we door tot ons vijftigjarig jubileum! Maar mocht Tonnie het fysiek niet meer kunnen of geen zin meer hebben, dan heb ik al iemand anders gevonden die het stokje kan overnemen." Maar voorlopig doen ze het nog elke maand gezellig met z'n tweetjes.