Wat te doen op Koningsdag? Negen opvallende activiteiten op een rij

Wat te doen op Koningsdag? Negen opvallende activiteiten op een rij
Wat te doen op Koningsdag? Negen opvallende activiteiten op een rij © Cindy de Bree | Verzeeuwigd
OOST-SOUBURG - 1. Stokvisknuppelen in Oudelande
Een bijzondere traditie op Koningsdag in Oudelande: stokvis knuppelen. In een tonnetje vol stro zit een stokvis. Het tonnetje wordt aan een touw opgehangen en vervolgens mogen de deelnemers om de beurt gooien met een houten knuppel. En degene die de ton kapot gooit, gaat met de stokvis naar huis.

— Mark van Leijden (@markvanL)
">
2. Oranjerit in Oost-Souburg
In Oost-Souburg wordt door Motor- en Autoclub de Zeeuwen de traditionele Oranjerit georganiseerd. Iedereen in het bezit van een auto, motor, bromfiets of scooter kan meedoen met deze puzzel-gezelligheidsrit. Tijdens de rit gaan de deelnemers op zoek naar opdrachten en oriëntatiepunten. 

3. Het Wilde Westen in Veere
In Veere staat Koningsdag dit jaar in het thema 'Het Wilde Westen'. Voor de zeskampfinale staat rodeo rijden op het programma.

4. Kruiningen's Got Talent
Kun jij goed zingen, dansen of playbacken? Dan kun je je talenten laten zien in Kruiningen, daar wordt de talentenwedstrijd Kruiningen's Got Talent gehouden.

5. Carnaval in Middelburg

5. Carnaval in Middelburg
Stop...en door! Feestact Snollebollekes treedt op in Middelburg. De groep heeft vooral hits rond carnaval. Voor een polonaise moet je dus in Middelburg zijn. Ook Isabel Provoost, PEER en Kraantje Pappie staan op de Middelburgse Markt. 

Isabel Provoost met Paskal


6. Cupcakes van beauties
Jessie Stapelkamp en Chanel Ebhulu zetten zich in voor het goede doel. Jessie is finaliste bij Miss Teen Zeeland 2017 en Chanel kan Miss Beauty van 2017 worden. Op Koningsdag verkopen de beauties oranje cupcakes. De opbrengst gaat naar Stichting Haarwensen.
Kingsday muffins voor Stichting Haarwensen
Kingsday muffins voor Stichting Haarwensen © Jessie Stapelkamp
Jessie en Chanel verkopen cupcakes op Koningsdag

7. Kroegenganzenbord

Zelf deel uitmaken van een potje Ganzenbord? Dat kan in Vlissingen. Tijdens het Kroegenganzenbord spelen verschillende teams spellen bij kroegen op het Bellamypark en Nieuwendijk. 
Kroegenganzenbord in Vlissingen tijdens Koningsdag
Kroegenganzenbord in Vlissingen tijdens Koningsdag © Cindy de Bree | Verzeeuwigd
Foto: Cindy de Bree

8. Springkasteel in Sas van Gent
In Sas van Gent staat een opblaasbare hindernisbaan van 12,5 meter lang en een groot springkasteel. Dat ziet er ongeveer zo uit:

Springkussen

9. Wipe-Out in Tholen
Haal jij het naar de overkant? In Tholen kun je je uitleven op het Wipe-Out Mega Balls speelkussen. De uitdaging is om via de ballen naar de overkant te komen, zonder te vallen.

WIPE-OUT MEGA BALLS