Zeeland wordt wakker: Franse soldaat, wietkwekerij en werkloosheid

Zeeland wordt wakker: Franse soldaat, wietkwekerij en werkloosheid
Zeeland wordt wakker: Franse soldaat, wietkwekerij en werkloosheid © OZ
UWV
UWV © OZ

Laagste werkloosheid

OOST-SOUBURG - De gemeente Veere heeft het laagste werkloosheidscijfer van heel Nederland: slechts 3,7 procent van de beroepsbevolking zit zonder werk. Het Nederlandse gemiddelde is 6,0 procent. Dat blijkt uit cijfers die het CBS vandaag heeft gepubliceerd. De gemeente Rotterdam is met 11,3 procent werklozen koploper in ons land.
Kartonnen uitsnede van een soldaat in Ritthems bos
Kartonnen uitsnede van een soldaat in Ritthems bos © Politieteam Walcheren

Franse soldaat

De kartonnen soldaat die werd aangezien voor een gehangene bij Ritthem was daar geplaatst door Staatsbosbeheer, vanwege het Franse fort dat daar ooit heeft gestaan. Boswachter Karel Leeftink zit nu met de kartonnen soldaat in zijn maag. De politie heeft hem het advies gegeven om de soldaat in ieder geval niet terug te zetten.
© OZ

Economie

De Zeeuwse economie is in 2016 aanzienlijk gegroeid, blijkt uit cijfers van het CBS. In Noord- en Midden-Zeeland was de groei 2,1 procent, maar in Zeeuws-Vlaanderen zelfs 2,5 procent. Als gevolg steekt de groei in Zeeland zelfs iets boven het landelijke gemiddelde uit van 2,2 procent.
Zakken wiet uit wietkwekerij in Middelburg wachten op vernietiging
Zakken wiet uit wietkwekerij in Middelburg wachten op vernietiging © HV Zeeland

Wietkwekerij

De politie heeft maandagmiddag in een woning aan de Meanderlaan in Middelburg een wietkwekerij ontdekt. De kwekerij bestond uit tientallen planten, die in vuilniszakken vanuit een bovenwoning naar buiten werden gebracht, waar de versnipperaar al stond te wachten. De planten zijn te plekke vernietigd.
glasaal
glasaal © oz

Glasaaltjes

Vrijwilligers hebben bij Sint-Maartensdijk glasaal en driedoornige stekelbaarzen geteld. Dat gebeurde bij het gemaal De Noord. Ze doen onderzoek naar de visstand, om te weten te komen of er voldoende doorlaatplekken voor de vis zijn.
© Ria Brasser | Verzeeuwigd
Foto: Ria Brasser

Het weer

Vandaag verspreid een aantal regen- of hagelbuien, maar vooral vanmiddag ook flink wat ruimte voor de zon. De noordwestenwind neemt gedurende de dag af en het is fris, met 9 of 10 graden.