Fietsen van gevangenis naar gevangenis (video)

Fietsen van gevangenis naar gevangenis (video)
Fietsen van gevangenis naar gevangenis (video) © Omroep Zeeland
Fietsen Torentijd

Fietsen

MIDDELBURG - De groep medewerkers rijdt ieder jaar een grote tocht, maar niet eerder legde de groep de afstand af die ze nu voor de kiezen krijgt. De gevangenissen in Sittard, Arnhem, Leeuwarden en Alphen aan den Rijn worden aangedaan, voor de groep weer terugfietst naar Middelburg.

Vrijwilliger

De keuze voor Villa Joep is gemaakt door de Zeeuwse fietsers. Zo is er een herkenbaar, landelijk doel waar overal in Nederland geld voor ingezameld kan worden. Leon Nieuwenhuize is lid van de groep en tevens vrijwilliger bij de Stichting Jayden. Die stichting zet zich in Zeeland in voor onderzoek naar neuroblastoom-kinderkanker en heeft nauwe banden met de landelijk opererende stichting Villa Joep.

Cel

De gevangenissen die worden bezocht, ondersteunen de actie door geld in te zamelen voor het goede doel. De gevangenissen geven de fietsers onderdak. In een van de penitentiaire inrichtingen gaan de fietsende medewerkers zelfs een nacht de cel in om te slapen.

Planning

Aanstaande maandag vertrekt de groep. Volgens de planning komen ze op vrijdag 19 mei weer terug in Middelburg. Dan wordt de cheque met de opbrengst aangeboden aan Villa Joep. Ook gedetineerden doen een duit in het zakje. Afgelopen maandag hebben zij het voor de stichting op een lopen gezet. Ze haalden daar toen 602 euro mee op.