Verlenging tbs geëist in 15 jaar oude verkrachtingszaak (video)

Verlenging tbs geëist in 15 jaar oude verkrachtingszaak (video)
Verlenging tbs geëist in 15 jaar oude verkrachtingszaak (video) © oz
Verlening TBS verkachting

Aanranding en verkrachting

MIDDELBURG - Begin 2002 was Zeeland in de ban van een serie aanrandingen en een verkrachting. De slachtoffers, waaronder drie meisjes van 13, werden in een meestal bosrijke omgeving overvallen door een man, die zich vervolgens aan hen vergreep. De aanrandingen vonden plaats in de omgeving van Vlissingen, Middelburg en Oost-Souburg. In totaal werd zestien keer aangifte gedaan.

Terug in tbs-kliniek

De dader, een 33-jarige man uit Delft, was 18 jaar oud toen hij veroordeeld werd tot 3 jaar gevangenisstraf met tbs. In de zomer van 2015 kwam hij in een milder regime. Maar omdat hij zich niet aan de afspraken met de reclassering zou hebben gehouden kwam hij terug in de tbs met dwangverpleging. Hij had namelijk niet gemeld dat zijn relatie uit was en dat hij een nieuwe vriendin had, met wie hij samenwoonde. Sindsdien zit hij opnieuw in de tbs-kliniek. 

Naakte man

Daarnaast was er nog een incident in Delft waarbij een vrouw een naakte man zou hebben gezien. De 33-jarige man was in de buurt aan het hardlopen. Hij werd daarvoor verhoord door de politie. Zijn advocaat vermoedt dat dit incident heeft meegewogen bij het opnieuw vragen om dwangverpleging, terwijl dat wat hem betreft niet zou mogen.

Vriendin zwanger

De man was zelf ook aanwezig in de rechtszaal en gaf aan dat hij graag verder wil met zijn leven. Hij heeft een baan en een vriendin die momenteel in verwachting is. De rechtbank doet 9 mei uitspraak over de verlenging. 
© oz