Zeeland wordt wakker: lintjesregen, werkzaamheden en een verjaardag

Zeeland wordt wakker: lintjesregen, werkzaamheden en een verjaardag
Zeeland wordt wakker: lintjesregen, werkzaamheden en een verjaardag © OZ
Lintjesregen 2016
Lintjesregen 2016 © OZ

Wie o wie?

OOST-SOUBURG - De traditionele lintjesregen zal vandaag neerdalen. Vaststaat dat heel wat koninklijke onderscheidingen zullen worden uitgedeeld, maar de vraag is: aan wie? In de loop van vandaag wordt alles duidelijk...
Voor de kust van Hansweert begeleidt een schip van Rijkswaterstaat de scheepvaart
Voor de kust van Hansweert begeleidt een schip van Rijkswaterstaat de scheepvaart © OZ

Werkzaamheden

Verkeer dat over de brug bij Sas van Gent wil, moet nog steeds omrijden. Werkzaamheden lopen uit en de systemen werken niet goed. Het is onduidelijk wanneer de brug weer toegankelijk is.
Johan Cruijf samen met Henk Davidse
Johan Cruijf samen met Henk Davidse © Omroep Zeeland

Johan Cruijff Arena

Het is prachtig dat besloten is de Amsterdam Arena om te dopen in Johan Cruijff Arena, maar eigenlijk veel te laat. Dat zegt Cruijff-biograaf Henk Davidse uit Middelburg. Hij vindt dat het stadion de naam Cruijff al had moeten krijgen terwijl de voetballegende nog leefde...
Groene Ster Noordzee
Groene Ster Noordzee © Omroep Zeeland

Tiende verjaardag

Zaalvoetbalvereniging Groene Ster bestaat deze week tien jaar. De club speelt al vier jaar op het hoogste niveau van Nederland. Maar voor Groene Ster geldt niet alleen het sportieve. Ook maatschappelijk wordt aan de weg getimmerd.
© John Bosch
Foto: John Bosch
Het weer 
Opklaringen worden afgewisseld door buien, soms met hagel en onweer. In de tweede middaghelft neemt de buiigheid af en worden de opklaringen breder. Bij een matige wind uit noordwest tot noord, wordt het maximaal 10 a 11 graden.