Donatiewebsite van Dow tijdelijk uit de lucht

© OZ

Milieu en duurzaamheid

TERNEUZEN - Het bedrijf wil het donatiebeleid meer gaan toespitsen op milieu en duurzaamheid. Volgens een woordvoerder moet de nieuwe donatiefilosofie van het wereldwijde moederconcern The Dow Chemical Company worden vertaald naar een lokaal donatiebeleid.

Richtlijnen

Het bedrijf is nu de nieuwe richtlijnen aan het bespreken met de goede doelen die nu donaties van het bedrijf ontvangen. Veel Zeeuws-Vlaamse organisaties steunen nu op donaties van het chemieconcern. En om geen verkeerde verwachtingen te scheppen bij andere goede doelen die een nieuwe donatie willen aanvragen, is nu de donatiepagina offline gehaald.

Weken

Volgens de woordvoerder moet het nieuwe donatiebeleid de komende weken gestalte krijgen. Daarna kan er volgens de woordvoerder gewerkt worden een een nieuwe donatiewebsite van Dow Benelux. 
De donatiewebsite van Dow is tijdelijk offline
De donatiewebsite van Dow is tijdelijk offline © Dow Benelux
​Tipje van de sluier
​In januari lichtte Dow-directeur Neldes Hovestad tijdens een bezoek aan de radiostudio van Omroep Zeeland al een tipje van de sluier over het nieuwe beleid. "We willen ons meer gaan richten op het milieu, CO2 reducties en energie-optimalisaties. We willen zo iets achterlaten waar we met zijn allen profijt van hebben."

​​Fakkel

Volgens Hovestad betekent het nieuwe beleid niet dat alle donaties geschrapt worden. "Geef ons nog even een aantal maandjes de tijd, hou de site in de gaten. We zijn niet alleen als fakkel, maar ook als firma een graag gezien gast in het Zeeuwse en dat willen we ook graag uitstralen."

Verantwoordelijkheid

​Hij vindt dat een bedrijf als Dow zijn verantwoordelijkheid moet nemen. "Met twee à twee-en-een-half duizend werknemers laat je ook een footprint achter. En daar zullen we met zijn allen ook aan moeten gaan werken zodat we over twintig of dertig jaar kunnen zeggen: We zijn er nog steeds", zei de Dow-directeur op 4 januari ​in het radioprogramma De Zeeuwse Kamer.