Johan Cruijff Arena: prachtig eerbetoon, maar te laat

Johan Cruijff Arena: prachtig eerbetoon, maar te laat
Johan Cruijff Arena: prachtig eerbetoon, maar te laat © Omroep Zeeland

MIDDELBURG - — AFC Ajax (@AFCAjax)
">
70 jaar
Het bestuur van het stadion, de directie van de club en de gemeente Amsterdam tekenden een intentieovereenkomst om de naam te wijzigen. Dat deden ze op 25 april, de dag dat Cruijff 70 jaar zou zijn geworden.

Te laat

Henk Davidse, die drie boeken schreef over de voetballegende, vindt het jammer dat het besluit zo lang op zich heeft laten wachten. Al tijdens Cruijffs leven had het Amsterdamse stadion naar hem vernoemd moeten worden, vindt hij. Maar hoe laat ook, hij is wel blij met het besluit.
ITEM Johan Cruijff Arena

Spaans voorbeeld

Volgens Davidse hebben Nederlanders moeite om hun helden passend te eren. We zouden wat hem betreft een voorbeeld kunnen nemen aan de Spanjaarden. In Barcelona werd voetbalheld Cruijff al eerder geëerd met een standbeeld en kreeg het jeugdcomplex zijn naam.

Johan Cruijff Schaal

De afspraak is dat binnen zes maanden de plannen worden voorgelegd aan de gemeenteraad en de directies van Stadion Amsterdam en Ajax. Henk Davidse hoopt dat het 5 augustus zover is dat de Arena de naam van Johan Cruijff krijgt. Die dag wordt in het stadion het nieuwe voetbalseizoen geopend met de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. De landskampioen neemt het dan op tegen de bekerwinnaar.