Vermeende miljonair vijftien maanden de cel in

De rechtbank in Middelburg
De rechtbank in Middelburg © Marcel Decraene | Omroep Zeeland
OOST-SOUBURG - Loze beloften
De man, die afkomstig is uit Vrouwenpolder en zich voordeed als miljonair, had tussen augustus 2013 en juli 2014 onder meer in een hotel en een bed and breakfast geslapen zonder te betalen. Telkens weer beloofde hij het verschuldigde bedrag alsnog te betalen, maar dat deed de man niet. Zijn verhaal aan de verschillende uitbaters: ik wacht op miljoenen van een relatie in Oezbekistan en via een goudhandel in Ghana.
Miljoenen
Maar de verschuldigde bedragen werden nooit terugbetaald en onder meer hoteluitbaters werden voor tienduizenden euro's benadeeld. Ook lichtte de man een garagebedrijf op. Hij bestelde bij een autodealer een Mercedes ter waarde van 102.000 euro. Een  aanbetaling deed hij nooit en dus werd de auto ook niet geleverd. Toch werd het garagebedrijf slachtoffer van de praktijken van de man, omdat hij naast het bestellen van de luxe auto een bestelbus huurde zonder te betalen.
Verdediging
Dat de man zoveel schulden maakte bij verschillende slachtoffers, komt volgens zijn advocaat omdat hij aan een progressieve vorm van dementie zou lijden als gevolg van een aantal hartoperaties. Daardoor zou de man niet weten wat hij zou doen en wat de gevolgen daarvan zijn. Ook zou hij lijden aan een vorm van grootheidswaanzin. De man heeft al twee maanden in voorarrest gezeten.