Belgen in de rij voor een parkeerplek bij de supermarkt (video)

Belgen in de rij voor een parkeerplek bij de supermarkt (video)
Belgen in de rij voor een parkeerplek bij de supermarkt (video) © Omroep Zeeland
Dag van de Arbeid internet 2

Boodschappen

HULST - In Hulst is het al redelijk vroeg op druk op de parkeerplaatsen bij de supermarkten en in de binnenstad. De ene na de andere auto met Belgische kentekenplaat rijdt voorbij. "Het was wel even zoeken naar een plekje. We zijn op familiebezoek in Hulst, maar omdat de winkels in België dicht zijn doen we hier ook maar gelijk boodschappen," zegt één van de Belgische bezoekers.

Meimarkt in Sas van Gent

In Sas van Gent is het Meimarkt. De organisatie verwacht dat meer dan de helft van de achtduizend bezoekers uit België komt. Daarom zijn ook de meeste winkels en cafés open. Normaal is het voor veel zaken een sluitingsdag. 
Belgen komen winkelen in Zeeuws-Vlaanderen
Belgen komen winkelen in Zeeuws-Vlaanderen © Omroep Zeeland

Extra druk

De Dag van de Arbeid is in veel landen een nationale vrije dag. In Nederland is dit niet het geval. Daar profiteren zowel Zeeuws-Vlaamse ondernemers van, als winkelende Belgen. In Hulst is het ook weekmarkt waar veel Belgen normaal al naartoe komen. "We komen hier om inkopen te doen. Bepaalde producten, zoals sommige medicijnen, zijn hier in Nederland veel goedkoper. Dus dat komt mooi uit," zegt één van de trouwe Belgische bezoekers van Hulst. "We merken dat het vandaag een stuk drukker is. Maar ons wekelijkse uitje naar Hulst laten we daar niet voor schieten!"