Met de geleende scootmobiel door de Zak (video)

Met de geleende scootmobiel door de Zak (video)
Met de geleende scootmobiel door de Zak (video) © Omroep Zeeland
Scootmobiel te leen

Dagje winkelen

HEINKENSZAND - Zo kunnen ze bijvoorbeeld een middagje gaan winkelen, een dagje op pad met de (klein)kinderen of een rondje doen in de omgeving. 
Spelregels
Er is wel een aantal spelregels. Gebruikers van de scootmobiel moeten een rijvaardigheidsbewijs hebben. Daarvoor moeten ze een aantal proeflessen volgen. Wanneer ze op pad gaan, krijgen ze ook nog instructie van een medewerker van de woonzorgcentrum Fonteyne in Heinkenszand. Daar staat de scootmobiel. 
Enthousiast
Rinus Steenbakker is bewoner van Fonteyne in Heinkenszand. Hij heeft verschillende keren gebruik gemaakt van de scootmobiel. Hij is erg enthousiast. "Vooral in deze tijd is de natuur erg mooi. Met deze scootmobiel kan ik door de Zak van Zuid-Beveland rijden en genieten van bijvoorbeeld de meidoorn die in bloei staat. Ik zou het iedereen willen aanraden om hier ook gebruik van te maken."
Gemeente Borsele heeft scootmobiel te leen
Gemeente Borsele heeft scootmobiel te leen © Omroep Zeeland
Scootmobiel
De gemeente Borsele heeft één scootmobiel die inwoners kunnen lenen. Mariëtte Platschorre, coördinator bij het Vrijwilligershuis: "Het is een proefperiode van een jaar. Voorlopig blijft het bij één scootmobiel. Mocht nu blijken dat er het komend jaar veel gebruik van wordt gemaakt, dan gaan we in overleg met de leverancier kijken of er meerdere scootmobiels geplaatst kunnen komen."