Zeeland wordt wakker: Steekpartij, ollekebolleke en brede school

Zeeland wordt wakker: Steekpartij, ollekebolleke en brede school
Zeeland wordt wakker: Steekpartij, ollekebolleke en brede school © OZ
© Politie

Steekpartij

OOST-SOUBURG - Bij een vechtpartij tussen vijf mannen op de Oesterput in Breskens is in de nacht van woensdag op donderdag een zwaargewonde gevallen. Het slachtoffer, een 22-jarige man uit de gemeente Oostburg, werd neergestoken. Volgens het slachtoffer bleef het in eerste instantie tot een woordenwisseling, maar even later ontaarde de ruzie toch in een vechtpartij.
© Omroep Zeeland
Brede school Tholen
Montessorischool De Kraal doet niet meer mee aan de brede school op Tholen. Dat heeft het schoolbestuur donderdag bekend gemaakt. De brede school zou volgens het schoolbestuur te duur zijn en de gemeente Tholen komt zijn afspraken niet na. De Kraal heeft ook geen behoefte aan verhuizen. De huidige locatie is prima, zegt het schoolbestuur.
In Kloetinge was deze Koningsdag een traditionele braderie
In Kloetinge was deze Koningsdag een traditionele braderie © Omroep Zeeland

Koningsdag

In Zeeland werd donderdag Koningsdag gevierd. De provincie kleurde oranje. Door heel de provincie waren er activiteiten en evenementen met een oranje tintje. Van abseilen van een torenkerk tot de traditionele rommelmarkt, voor iedereen was er wat te doen.
Coenraedt van Meerenburgh en William Shakespeare
Coenraedt van Meerenburgh en William Shakespeare © Omroep Zeeland
Ollekebolleke
Coenraedt van Meerenburgh uit Vlissingen heeft alle 154 sonnetten van William Shakespeare omgezet naar een Nederlandstalig Ollekebolleke. Die versvorm is meer dan de helft zo klein en bekend geworden door Drs. P.
De Koningsdagversieringen hangen nog in Ritthem
De Koningsdagversieringen hangen nog in Ritthem © Tanja van Eenennaam uit Ritthem

Het weer

Vrij veel bewolking en een paar buien. Vanmiddag wordt het overwegend droog en dan breekt de zon vaker door. Bij een matige noordwestenwind, wordt het rond de 11 graden.