Montessorischool doet niet mee aan brede school Tholen

© Omroep Zeeland

'Worst voorgehouden'

THOLEN - De gesprekken over de komst van een brede school begonnen ïn 2013. "De afgelopen 3,5 jaar werd ons een worst voorgehouden", zegt de voorzitter van het bestuur van de Laurens Sneuijink. Volgens Sneuijink kan de gemeente niet aan zijn zorgplicht voldoen. Zo kunnen kleuters door de hoge vensterbanken bijvoorbeeld niet naar buiten kijken en is er geen plek voor de school op de begane grond.

Huurpenningen

Vooral dat laatste steekt Sneuijink. Op de begane grond is er namelijk wel ruimte voor bijvoorbeeld de GGD, een kinderdagverblijf en een bibliotheek. Volgens het schoolbestuur is het de gemeente vooral te doen om huurpenningen en worden de wensen van de scholen opzijgeschoven in het project.

Contractbreuk

De brede school zou in het Westerpoortgebouw moeten komen. Die school is niet ingericht als basisschool, zegt het schoolbestuur. "Het gebouw voelt niet als een handschoen", voegt Sneuijink toe. Bij verhuizing zouden de lasten voor montessorischool sterk stijgen en zou de school veel geld mee moeten nemen om het pand duurzaam te maken. Dat terwijl er in eerste instantie juist afgesproken was dat de lasten voor de scholen niet mochten stijgen. "Eigenlijk pleegt de gemeente gewoon contractbreuk", sluit Sneuijink af.