Welke garage heeft een baan voor Rizan? (video)

Welke garage heeft een baan voor Rizan? (video)
Welke garage heeft een baan voor Rizan? (video) © Omroep Zeeland
gehandicapte werk online

Lievelingsauto

GOES - Ging Rizan tot voor kort nog naar de dagbesteding van Arduin, nu rijdt ze elke dag van haar woonplaats Middelburg naar Poetsbedrijf SAV in Goes. Ze vindt het heerlijk om met auto's te werken. Haar lievelingsauto? "Als ik de kans zou krijgen om een Challenger SRT te poetsen, dan zou ik dat helemaal geweldig vinden. Maar ja, die zie je hier niet, hè?"
Dromen
Poetsbedrijf SAV ('Sleutelen Aan Vermogen') is een zorgonderneming. Hier kunnen mensen met een beperking werkervaring opdoen. Als het lukt, kunnen ze doorstromen naar een gewone baan. Ook Rizan droomt ervan: "Daar doe ik het allemaal voor."
© Omroep Zeeland

Drive

Jobcoach Sylvia Belfroid van zorginstelling Arduin zoekt gewone banen voor mensen met een beperking. Ze komt wel binnen bij bedrijven, maar het is erg moeilijk om bedrijven te overtuigen om een arbeidsgehandicapte echt aan te nemen. "Bedrijven zijn vaak onwetend. Ze kennen de voordelen niet. Er zijn natuurlijk financiële voordelen, want er is subsidie, maar mensen met een beperking willen ook héél erg graag. Ze hebben een enorme drive. Dat is toch geweldig?"