Man uit Oosterland (30) zwaargewond na botsing met camper (video)

Man uit Oosterland (30) zwaargewond na botsing met camper (video)
Man uit Oosterland (30) zwaargewond na botsing met camper (video) © HV Zeeland
Ongeluk Colijnsplaat

Opengeknipt

COLIJNSPLAAT - De auto raakte bij het ongeluk ernstig beschadigd. De man uit Oosterland zat bekneld in zijn voertuig. De brandweer heeft de auto opengeknipt om hem uit zijn benarde positie te bevrijden.

Aanspreekbaar

De Oosterlander was ernstig gewond, maar op dat moment nog wel aanspreekbaar. Hij is met een traumahelikopter naar het Erasmus MC in Rotterdam gebracht.

Onderzocht

De bestuurder van de camper, een 54-jarige man uit Antwerpen, is onderzocht door ambulancepersoneel. Hij raakte bij het ongeluk niet gewond. Hij verklaarde tegen de politie dat hij vanuit Zierikzee de Eerste Deltaweg was opgereden en dat hij ter hoogte van Colijnsplaat van achteren werd aangereden.

Reconstructie

Zowel de camper als de personenauto is weggesleept en in beslag genomen door de politie voor een reconstructie. De politie heeft meteen sporenonderzoek verricht. Ook is van de gewonde bestuurder een bloedmonster afgenomen om te bepalen of er alcohol in het spel was.

Weg afgesloten

Naast de traumahelikopter zijn ook twee ambulances en twee brandweerploegen uitgerukt. De weg was vanwege de berging en het sporenonderzoek een tijdlang afgesloten.