Gedeelde lintjespret in Zuidzande (video)

Gedeelde lintjespret in Zuidzande (video)
Gedeelde lintjespret in Zuidzande (video) © oz
Echtpaar lintjes

Dagje Brugge

ZUIDZANDE - De twee waren met een smoesje weggelokt, ze dachten dat ze op schoolbezoek bij hun kleindochter in Brugge gingen. Het verhaal kwam zo geloofwaardig over dat ze tot op het allerlaatste moment niet doorhadden wat er gebeurde. 

Twee lintjes

Voor Jacques Steijaert kwam de verrassing nog later, hij dacht dat in eerste instantie alleen zijn vrouw een lintje kreeg. Pas toen hij daarna ook naar voren geroepen werd door de burgemeester, besefte hij wat er aan de hand was. De twee zijn onderscheiden vanwege het vele vrijwilligerswerk dat ze doen.

Inlijsten of niet

Punt van discussie in huize Steijaert is nog de oorkonde die bij de onderscheiding hoort. Meneer Steijaert ziet het wel zitten om deze in een lijstje aan de muur te hangen, maar mevrouw Steijaert vindt dat een beetje overdreven. 
© oz
ITEM Echtpaar lintjes

Honderd lintjes

Dit jaar hebben precies honderd Zeeuwen een lintje ontvangen, dat is iets meer dan in andere jaren. Veere was dit keer de best bedeelde gemeente met elf lintjes, dat zijn omgerekend vijf lintjes per 10.000 inwoners.

Witte limousine

De gemeente met het hoogste langjarig gemiddelde is Kapelle. Daar werden de lintjes dit jaar anders uitgereikt dan andere jaren. In plaats van mensen weg te lokken met smoesjes, zoals gebruikelijk is kwam burgemeester Anton Stapelkamp dit jaar de gedecoreerden ophalen met een grote witte limousine.