DELTA: Discovery eruit, FOX Sports 1 erin (video)

DELTA: Discovery eruit, FOX Sports 1 erin (video)
DELTA: Discovery eruit, FOX Sports 1 erin (video) © Discovery Channel | YouTube
DELTA: Discovery eruit, FOX Sports 1 erin

Flinke investeringen

MIDDELBURG - DELTA schrapt vanaf vrijdag 5 mei alle kanalen die onder Discovery Networks vallen uit het standaard- en pluspakket. De kosten wegen niet meer op tegen het kijkgedrag, zegt DELTA. Discovery voert de kosten voor het zenderpakket op van ID, Animal Planet, TLC, Discovery en Eurosport, omdat het flinke investeringen zijn gedaan bij de aankoop van sportrechten.

Exorbitante bedragen

"Discovery verwacht dat wij al onze klanten laten opdraaien voor exorbitante bedragen die zijn betaald voor sportrechten", zegt Mariska van der Hulst van DELTA. De kabelaar zou het passender vinden als deze kanalen in een apart zenderpakket zouden zitten, waarbij een kijker er zelf voor kiest om extra voor de zenders te betalen. Op dit moment heeft DELTA daar nog geen afspraken over gemaakt met Discovery.
DELTA over Discovery
FOX Sports 1
In ruil voor de zenders van Discovery komen zes kanalen terug in het standaardpakket. Het gaat dan om de zenders FOX Sports 1, Nat Geo Wild, HISTORY, Motorsport.tv, Travel Channel en het kanaal Spike. Op een speciale pagina maakt DELTA inzichtelijk wat er verandert.

— Brian van Goethem (@brianvg)
">

Pluspakket

Ook in het pluspakket verandert het een en ander. Zo verdwijnen Discovery World, Discovery Science en Eurosport 2. Daarvoor in de plaats komen CI (Crime Investigation), Fine Living, ShortsTV, Stingray DJAZZ en BBC Entertainment.

Andere aanbieders

Ook andere televisie-aanbieders onderhandelen met Discovery over het blijven aanbieden van het zenderpakket. Het gaat dan bijvoorbeeld om de M7 Group waar CanalDigitaal en Online.nl onder vallen.

Buitenproportioneel

"Discovery Networks wil het toch al substantiële bedrag dat met de doorgifte gemoeid is, verdubbelen", zegt ceo Hans Troelstra van de M7 Group tegen ANP. "Het voorgestelde nieuwe tarief is buitenproportioneel hoog, vooral gegeven het feit dat de zenders niet bijzonder goed scoren."